Biskvit: 6 jaja,2 kašike hladne vode,10 kašika šećera,4 kašike brašna,kesica praška za pecivo,
4 kašike mlevenih oraha, šaka seckanih oraha,šaka suvog grožđa
Fil: 200 g mlevenih oraha, 100 g šećera, 1 dl mleka, 100 g margarina
Žuti fi l: 6 žumanaca, 8 kašika šećera, kesica vanilin šećera, kesica pudinga od vanile, 4 dl mleka,
150 g margarina
Umutite mikserom belanca i hladnu vodu, dodajte šećer, jedno po jedno žumance, a potom muteći na najmanjoj brzini brašno, prašak za pecivo, mlevene i seckane orahe, na kraju dodajte i suvo grožđe. Pecite smesu u podmazanoj i pobrašnjenoj tepsiji ili plehu oko 30 minuta na 180 stepeni. Vruć biskvit savijte u rolat pomoću krpe i pustite da se ohladi. Ohlađen odmotajte i namažite filom.
Orahe i šećer prelijte kipućim mlekom i umešajte rastopljen margarin. Iznova savijte rolat. Za žuti fil umutite žumanca sa šećerom, dodajte vanilu i puding, promešajte, dodajte mleko i kuvajte na laganoj vatri dok se ne zgusne kao puding. U ohlađenu masu umešajte rastopljen margarin. Rolat isecite na 21 parče i u kalup za tortu slažite: red rolata (7 parčića), red žutog fila i tako složite 3 reda. Tortu ukrasite umućenim šlagom, šlag kremom ili glazurom od čokolade, po želji.
Izvor: Stvar Ukusa

Komentari
Komentari