Za kore: 600 g brašna, 1 kašičica praška za pecivo, 200 g margarina, 2 jaja, 200 g šećera, 6 kašika kisele pavlake
Za fil: 400 g šećera, 1 l mleka, 200 g brašna, 3 rebra čokolade, 250 g margarina
Sve sastojke za koru zajedno umesite, da testo bude srednje tvrdo, i masu podelite na 4-5 loptica. Svaku lopticu razvaljajte na tanko, veličine pleha i pecite u rerni na prevrnutom plehu. Pazite da testo ne porumeni, već da ostane svetlo dok se peče. Za fil upržite šećer i dodajte u mleko, pa kuvajte dok se karamel ne otopi. Brašno razmutite u malo mleka, koje ste prethodno odvojili, pa i njega ubacite u provrelo mleko. Kada se fil zgusne, sklonite ga s vatre, dodajte čokoladu i margarin, pa sve dobro izjednačite i flujte kore. Zadnju koru pospite mlevenim orasima ili stavite glazuru od čokolade.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari