Sastojci koji će vam biti potrebni:
6 jaja
6 kašike šećera
2 kašike kakaoa
2 kašike mlevenih oraha
4 kašike brašna
kesica praška za pecivo
Fil:
300 g mlevenih oraha
300 g mlevene plazme
3 dl soka od breskve
250 g šećera u prahu
250 g maslaca
200 g čokolade
kašika ulja (za glazuru)
Priprema:
Umutite jaja sa šećerom, dodajte kakao, orahe i brašno s praškom za pecivo. Sve dobro promešajte, sipajte u podmazan i pobrašnjen pleh i ispecite. Kad se sasvim ohladi, prelijte s 2 dl soka od breskve. Dok se kora hladi, napravite fil. Mleveni keks prelijte preostalim sokom od breskve, dodajte mlevene orahe i promešajte. U drugoj činiji penasto umutite maslac sa šećerom u prahu i sjedinite s masom od keksa i oraha. Fil podelite na dva dela. U jedan deo dodajte 100 g otopljene čokolade i promešajte, a drugim delom (svetlijim) premažite koru. Preko prvog fila stavite drugi, sa čokoladom. Tortu prekrijte glazurom od čokolade koju ćete napraviti tako što ćete otopiti preostalu čokoladu (100 g) s uljem. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari