500 g teleće džigerice, jedna zelena i dve crvene jabuke, manja cvekla, po pola veze vlašca i korijandera, 2 kašike meda, 3 kašike soja sosa, 2 kašike maslinovog ulja, 50 g putera, glavica zelene salate, limun, so i biber
Cveklu oljuštite i ljuštilicom za krompir isecite na tanke trake pa ih rasporedite u posudu za salatu. Zelenu jabuku isecite na štapiće a crvene jabuke na tanke kriške, pa i jedne i druge prelijte limunovim sokom. U većem tiganju zagrejte puter i u njemu kratko propržite prethodno dobro osušene kriške crvenih jabuka. U drugom tiganju zagrejte maslinovo ulje i u njemu pržite minut, dva teleću džigericu, isečenu na kockice. Kada džigerica promeni boju, preručite je u tanjir a u tiganj sipajte med, sačekajte da se karamelizuje, dodajte soja sos i kuvajte pet minuta na umerenoj temperaturi. Ovako pripremljen sos sipajte preko džigerice, promešajte i sve preručite u posudu za salatu preko traka od cvekle. Dodajte trake od zelene jabuke, kriške dinstanih crvenih jabuka i iscepkane listove zelene salate. Prelijte maslinovim uljem, posolite, pobiberite, sve promešajte i odmah služite.
Izvor: Novovsti

Komentari
Komentari