Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Toplina keramike

Toplina keramike

Toplina keramike

Toplina keramikeUobičajeno je mišljenje da se pločice postavljaju u kupatilu, kuhinji i na terasi, ali sve češće se pojavljuju i u drugim prostorijama...

Najčešća podloga u ostalim prostorijama u stanu je parket ili neki sličan materijal. Ali, savremeni trendovi (u nekim zemljama odavno primenjivani) govore o upotrebi pločica, keramike ili mozaika i u ostalim delovima stana, npr. trpezariji, dnevnoj sobi, spavaćoj sobi... Pločice mogu dodati nivo sofisticiranosti ili ulepšati vaš prostor. One su jedna od najsvestranijih stvari kojoj možete pronaći mesto u vašoj kući, a pri tom zahtevaju manje vremena za instalaciju, kao i za ukljanjanje. Njihova prednost su trajnost i lepota.

Najčešće se smatra da pločice ostavljaju utisak hladnoće i zbog toga se ljudi uglavnom odlučuju za drvo. Ali, danas, kada većina stanova ima centralno grejanje ili možda i podno, keramika prestaje da bude hladna. Tu hladnoću je pojačavao i njen izgled, ali ni to više nije nikakva prepreka da se odlučite da keramiku stavite i u druge prostorije u stanu, jer danas postoje i one koje svojim izgledom imitiraju drvo, tekstil ili kožu. Boje koje pločice imaju, njihove veličine, mogućnosti kombinovanja i dr., ne možete naći kod drugih materijala. Kao što se mozaik pločice koriste kao dekoracija u kupatilu, tako mogu da ukrase i jedan vaš zid u bilo kojoj sobi.

Neobičnost i svežinu koju mozaik može da pruži prostoru, nijedna druga obloga ne može. Mozaik u enterijeru deluje dinamično, zanimljivo, originalno i svakako dominira u ambijentu. Ne samo na pločicama u kupatilu ili u kuhinji, već i na zidovima, nameštaju, podu, kao i na detaljima. Celina sastavljena iz većih ili manjih komada ostavlja snažan utisak u prostoru i deluje dekorativno, bez obzira na to da li je mozaik zastupljen na keramičkim pločicama, što je najčešći slučaj, ili na staklenoj površini, tapetama, drvenom nameštaju, parketu. Kombinovanjem dekorativnih elemenata i pločica, možete da promenite bilo koju sobu u vrlo interesantan i pozitivan prostor. Takođe, mogu se kombinovati sa parketom, čiji spoj daje zanimljivu i toplu kombinaciju. Mogućnosti su neograničene. Hrabro birajte pločice, ne samo za vaše kupatilo ili kuhinju, već i za druge prostorije u vašem domu...Izvor: Moj Enterijer

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.