Sastojci koji će vam biti potrebni:
450 g trešanja, kašika tečnog meda, 150 g šećera, kašika gustina, 3 jaja, 250 g neslanog krem sira, kašika soka od trešanja, 100 g keksa, 20 g bele čokolade i nekoliko trešanja za ukrašavanje
Priprema:
Trešnje operite, izvadite koštice i sipajte u posudu. Dodajte 50 g šećera, kašiku meda i kuvajte na srednjoj temperaturi, uz stalno mešanje. Umešajte gustin i kašiku hladne vode, kuvajte dok ne proključa, sklonite s ringle i ohladite. Mikserom penasto umutite žumanca sa 100 g šećera i sjedinite sa umućenim krem sirom. Od belanaca umutitite čvrst sneg, postepeno dodajte u krem od jaja, sipajte kašiku soka i promešajte. Keks izmrvite oklagijom, rasporedite u dekorativne čaše, prelijte kuvanim trešnjama, stavite nekoliko kašika krema, poklopite i ohladite četiri sata u frižideru, pre serviranja. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari