Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 limuna, 45 g kristal šećer, 3 kašike kristal šećera, 3 grančice sveže nane, 3/4 šolje vode, 225 g maskarpone sira, 225 g rikota sira, 1 1/2 šolja slatke pavlake, 5 šolja malina, 2 pakovanja piškote
Priprema:
Koristeći spravu za ljuštenje povrća uklonite koru sa 1 limuna i prebacite je u tiganj. Odmah narendajte i koru drugog limuna i sačuvajte. Iscedite 1/4 čaše soka od limuna u šerpu. Dodajte 1/3 šolje šećera, nanu i vodu. Dovesti do ključanja i krčkati 1 minut. Skloniti sa vatre, neka se ohladi u potpunosti, a zatim izbaciti koru limuna i nanu.
Koristeći električni mikser, umutiti maskarpone, rikotu, preostalu limunovu koru i preostalih 3 kašike šećera u velikoj posudi dok ne postane glatko. Smanjite brzinu miksera i postepeno dodajte slatku pavlaku. Povećajte brzinu miksera i mutite dok ne dobijete ujednačenu smesu.
Dodajte maline u dobijeni fil i nežno promešajte da se ne bi raspale.
Pleh obložite piškotama, a zatim ih prelijte sokom od limuna. Preko stavite fil, pa ponovite postupak sa preostalim piškotama i filom. Stavite u frižider da se stegne.Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari