Sastojci koji će vam biti potrebniza tiramisu rolat
Biskvit: 4 jajeta, prstohvat soli, 80 g šećera, 125 g brašna, 1/2 kašičice praška za pecivo, kesica vanilin-šecera
Krem:150 g krem-sira, 10 g kakaa u prahu, 250 g maskarponea (ili švapskog sira), 100 g šećera, 3 kašike instant kafe, 300 g slatke pavlake, kakao za posipanje i zrnca kafe
Priprema:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Odvojte belanca od žumanaca. Ulupajte čvrst snegod belanaca i malo soli. U drugoj posudi kremasto umutite žumanca sa šećerom i vanilin-šećerom. Odozgo stavite sneg od belanaca i brašno pa oprezno promešajte. Smesu razmažite na pleh obložen papirom za pečenje. Stavite u rernu i pecite desetak minuta. Pečeni biskvit stavite na krpu posutu šećerom, odlepite papir i urolajte biskvit zajedno s krpom.
Krem-sir, maskarpone, kakao, kafu i šećer dobro umutite. Umutite slatku pavlaku, pa 2/3 dodajte u fil sa sirom. Ohlađeni biskvit premažite kremom, pa ga urolajte. Po želji ukrasite preostalom slatkom pavlakom i pospite kakaom i zrncima kafe. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari