Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Teletina na šargarepi

Teletina na šargarepi

Teletina na šargarepi

Teletina na šargarepi4 teleća kare filea (po oko 150 g)
so,biber
2 kašike ulja
crni luk, iseckan
100 ml suvog belog vina
500 ml supe od povrća (instant)
300 g šargarepe, sitno iseckane
400 g praziluka, isečenog
2 kašičice gustina
150 g pavlake

Meso oprati, osušiti, posoliti, pobiberiti i iseći na kockice. Potom ga kratko propeći na vrelom ulju. Dodati crni luk, dinstati ga zajedno sa mesom i zaliti belim vinom. Doliti supu od povrća i sve krčkati poklopljeno oko 60 minuta.
Dodati iseckanu šargarepu i kuvati još 10 minuta. Glatko umutiti gustin s malo hladne vode. Dosuti uz brzo mešanje da se u sosu ne bi stvorili grumenčići. Dodati praziluk, kratko prokuvati i skinuti sa vatre. Umešati pavlaku, začiniti i poslužiti.


Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.