Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Teleći paprikaš

Teleći paprikaš

Teleći paprikaš

Teleći paprikaš

Sastojci koji će vam biti potrebni za teleći paprikaš:
1,6 kg telećeg mesa bez kostiju, 150 g crnog luka, 150 g šargarepe, 150 g praziluka, 1 grančica celera, 2 čena belog luka, 1 koren peršuna, 300 g šampinjona, 250 g sitnog crnog luka, 50 g putera, pola limuna
Za sos: 70 g putera, 70 g brašna, 1 dl pavlake, 3 žumanca, so i biber

Priprema:
Iseckano meso stavite u šerpu, zalijte hladnom vodom, kuvajte oko 5 minuta, procedite, isperite i stavite u drugu šerpu. Zalijte sa 2 l vode, posolite, dodajte crni luk, šargarepe, praziluk, beli luk, celer i koren peršuna i kuvajte oko 60 minuta. Povremeno uklonite penu. Očistite sitan crni luk i kratko propržite sa 50 g putera. Iseckajte šampinjone i prodinstajte u tiganju sa 20 g putera, sokom od pola limuna i malo vode. Posolite po želji. Sos se priprema tako što se otopi puter u šerpi, postepeno dodaje brašno, prži na umerenoj temperaturi 2, 3 minuta neprestano mešajući, pa ostavi da se ohladi. Procedite 1,5 l čorbe u kojoj ste kuvali meso i povrće i pomešajte sa uprženim brašnom na umerenoj temperaturi. Umutite žumanca i pavlaku i polako umešajte u čorbu. Dodajte dinstane šampinjone, sitan crni luk i kuvano meso. Po želji pobiberite i poslužite uz bareni pirinač. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji ce vam biti potrebni za teleći paprikaš


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.