Sastojci koji će vam biti potrebni za teleći odrezak u umaku:
2 kašike gustina, začinsko bilje, so, biber, nekoliko kašika ulja, 800 g telećeg bifteka, 1/2 veze peršuna
Priprema:
Ceo komad bifteka posolite, pobiberite i začinite začinskim biljem po želji (mirođija, bosiljak, majčina, dušica...) i stavite u tiganj sa zagrejanim uljem, pa propržite sa svih strana da dobije koricu i finu braon boju. Stavite u pleh ili vatrostalnu posudu, prekrijte folijom i pecite na tihoj vatri oko sat vremena. Kada je biftek gotov izvadite ga iz pleha i tečnost koju je meso pustilo tokom pečenja stavite u tiganj, pustite da provri pa, ako je potrebno, još začinite i dodajte gustin razmućen u malo vode. Na kraju umešajte seckani peršun i po želji kockicu maslaca. Biftek isecite na tanke šnicle i svaku prelijte sosom i ukrasite peršunom. Kao prilog poslužite prženi krompir ili dinstano povrće po želji. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari