Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Teleći medaljoni sa sosom od sira

Teleći medaljoni sa sosom od sira

1 kg telećih medaljona, 1/2 veze sremuša, 1 vezica peršuna, 4 lista nane, 1 grančica ruzmarina, 10 grančica majčine dušice, so, biber, 4 kašike maslinovog ulja, 100 g maslaca. ZA SOS:,300 ml svežeg mleka, 100 g tvrdog sira, 2 čena belog luka

Sitno iseckajte peršun, sremuš, majčinu dušicu i ruzmarin. Začinite solju i biberom. Smesu začina rasporedite po drvenoj dasci pa je dobro utrljajte u meso. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite meso okrećući ga na obe strane. Na kraju dodajte maslac i zgnječene čenove belog luka. Dok se maslac ne rastopi meso zalivajte sosom. Meso prebacite u tiganj i prelijte sosom od pečenja pa pecite u rerni 5-10 minuta. Za sos stavite mleko da proključa. Dodajte narendani sir začinite solju i biberom i mešajte 2-3 minuta. Isključite vatru i propasirajte sos. Teleći file isecite na bifteke debljine jedan centimetar i poređajte na tanjir. Prelijte sosom od pečenja pa sosom od sira i poslužite uz prilog po želji.

Izvor: Blic Žena

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.