Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Tatarski biftek od goveđeg ili junećeg mesa

Tatarski biftek od goveđeg ili junećeg mesa

Tatarski biftek od goveđeg ili junećeg mesa

Tatarski biftek od goveđeg ili junećeg mesa

Sastojci koji će vam biti potrebni:
800 g goveđeg ili junećeg bifteka
4 žumanceta
po 4 kašičice senfa, kapra, tabaska, vorčester sosa i aleve paprike
8 kašičica limunovog soka
320 ml ulja
4 čena belog luka
po 120 g kiselih krastavaca i crvenog luka
8 slanih fileta inćuna
80 g ljutog kečapa
100-150 ml konjaka
so, biber

Priprema:
File dobro očistite od žilica i dobro ga usitnite. Posle čišćenja trebalo bi da vam je ostalo 720 g mesa. Pripremite osnovu: žumanca, senf, so, biber i limunov sok promešajte, zatim postepeno dodajte ulje kap po kap. Dobro izmešajte, sosu dodajte seckan beli luk, krastavčiće, filete inćuna, luk, kapar i alevu papriku. Sve dobro promešajte, na kraju dodajte kečap, tabasko i vorčester sos. U to stavite polovinu pripremljenenog bifteka. Po potrebi još malo posolite i dobro izmešajte.

Mešajte tako da u jednu ruku uzmete kašiku, a u drugu viljušku. Kašikom uzmite malu količinu mesa, a viljuškom gnječite meso jer ćete tako homogenizovati smesu. Dodajte preostalo meso, na isti način izmešajte, da se masa ujednači. Po potrebi još začinite. Na kraju dodajte konjak koji jelu daje posebnu aromu. Tatarski biftek služi se uz topli tost i maslac. Izvor: Lisa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za tatarski biftek od goveđeg ili junećeg mesa


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.