Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Tart od limuna

Tart od limuna

Tart od limuna

tart od limuna80 g šećera
140 g putera
jaje
rendana kora jednog limuna
so
250 g brašna
Za fil:
jaje
1 žumance
2 kašike šećera
150 g slatke pavlake
sok 2 limuna
sok jedne pomorandže

Za sipkavo testo lagano umutite puter sa 80 g šećera. Dodajte jaje, rendanu koru limuna, prstohvat soli i na kraju brašno. Sve brzo umestite u glatko testo, zamotajte u foliju i oko 30 minuta ostavite u frižideru.

Kalup za tortu (o 24 cm) podmažite. Rernu zagrejte na 200 stepeni. Testo rastanjite i položite ga u kalup, sa ivicama podignutim uz rub. Testo na više mesta probodite viljuškom. Prekrijte masnim papirom i opteretite ga sa nekoliko oraha u ljusci ili zrnima pasulja.

Testo pecite oko 20 minuta. Izvadite. Sklonite orahe i papir. Ostavite da se testo ohladi. Temperaturu rerne smanjite na 180 stepeni. Za fil penasto umutite jaje, žumance i 2 kašike šećera. Dodajte slatku pavlaku. Fil začinite sokom limuna i pomorandže. Krem dobro promešajte i ravnomerno premažite preko testa. Zatim tart dopecite u rerni još 30 minuta. Eventualno, pred kraj pokrijte masnim papirom. Kolač od limuna servirajte dobro rashlađen.

Izvor: Lisa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.