Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Svinjsko pečenje na francuski način

Svinjsko pečenje na francuski način

Svinjsko pečenje na francuski način

Svinjsko pečenje na francuski način

Sastojci koji će vam biti potrebni:
svinjetina od „ruže” (ceo komad), 2 glavice crvenog luka, 2 manje šargarepe (sečene na četvrtine), oko 100 g seckane slanine, 0,5 dl konjaka, mešavina provansalskih začina, so,biber, 2 čena belog luka (seckana na listiće), ulje, maslac

Sos:
300 g šampinjona (seckanih u listiće), 2 dl krem-supe od pečuraka, puna kašika pavlake za kuvanje, 1/2 glavice crnog luka, so, beli biber, muskatni oraščić, kašičica brašna

Priprema:
Istopite komad maslaca u ulju i propržite meso u komadu sa svih strana. Dodajte sitno seckan luk, šargarepu, nalijte s malo vode, pa poklopljeno dinstajte oko 15 minuta. Izvadite meso i napravite „džepove” (posolite ih), kako biste ga špikovali slaninom i belim lukom. Preručite meso i povrće u tepsiju u koju ste sipali novo ulje i maslac, i dodajte ostatak slanine.

Sipajte konjak i malo vode, pokrijte aluminijumskom folijom, pa pecite na 180-200 stepeni oko 30 minuta. Proverite da li je meso skoro gotovo (probodite ga iglom), premažite s još malo maslaca, pospite začinima i dalje pecite na 180 stepeni nepokriveno dok se sasvim ne ispeče (da uhvati lepu koricu). Za sos na malo ulja propržite sitno seckan luk, pa nalijte malo vode da se luk istopi. Dodajte pečurke i nalivajte krem-supom od pečuraka. Potom umutite pavlaku, brašno i preostalu krem-supu od pečuraka (trebalo bi da vam je ostala 1-2 kašike), pa zakuvajte u sosu i začinite po ukusu. Meso poslužite preliveno sosom uz neki prilog od povrća, na primer od kuvanog ili pečenog krompira. Izvor: Lisa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za Svinjsko pečenje na francuski način


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.