Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Svinjski odresci sa vinom i limunom

Svinjski odresci sa vinom i limunom

Svinjski odresci sa vinom i limunom

Svinjski odresci sa vinom i limunom

Sastojci koji će vam biti potrebni:
600 g svinjskog filea, 50 ml ulja, sok od 1 limuna, so, beli biber, 10 g brašna, 100 ml belog vina, 150 ml slatke pavlake, 20 g maslaca, peršun, 1 kašika mešavine suvih začina

Priprema:
Meso narežite na 12 manjih odrezaka, istucite ga, natrljajte začinom i sve poprskajte sa malo limunovog soka. Tako pripremljene odreske ostavite neka malo odstoje. Nakon toga ih sa jedne strane pospite brašnom i stavite da se peku na zagrejanom ulju u tiganju, s pobrašnjenom stranom prema dole. Kada odresci poprime sa obe strane lepu svetlo smeđu boju, zalijte ih vinom i ostavite lagano da se dinstaju. Pred kraj umešajte slatku pavlaku, ostatak limunovog soka, pobiberite i dodajte još suvog začina. Sve zajedno prokuvajte i na kraju umešajte maslac. Izvor: Blic Žena


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za svinjske odreske sa vinom i limunom


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.