Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Svinjski file i sočivo

Svinjski file i sočivo

Svinjski file i sočivo

Svinjski file i sočivo2 svinjska filea od po 300 g, 500 g putera, veza svežeg bosiljka, 300 g sočiva, 100 g oljuštenih, prženih badema, 250 g crvenog kupusa, so i biber


Sočivo preko noći potopite u vodu da nabubri a ujutro kuvajte u slanoj, ključaloj vodi da omekša. Kupus iseckajte na tračice i dinstajte na malo vrelog putera. Kada kupus omekša, posolite, pobiberite, promešajte i skinite sa ringle. Izmiksajte zajedno 40 g putera, seckani bosiljak i pržene bademe da dobijete penastu pastu. Svinjski file posolite i pobiberite. Veći list aluminijumske folije položite na radnu površinu i premažite ga preostalim puterom. U sredinu položite meso, čvrsto ga umotajte u foliju, položite u pleh i pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Izvadite meso iz folije i pecite još 10 minuta da meso porumeni sa svih strana. Pečeni file secite na šnite, rasporedite ih na tanjire za posluženje. Preko mesa položite po malo aromatične paste i služite sa kuvanim sočivom i dinstanim kupusom.

Izvor: Novovsti

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.