Svinjetina sa crvenim pasuljem-sastojci koji će vam biti potrebni:
600 g svinjskog mesa, 500 g crvenog pasulja iz konzerve, 2 kašike soka od limete, 4 kašike ulja, 50 g sitno seckanog peršuna, 2 praziluka sitno seckana, l kašičica čilija u prahu (ako ne volite ljuto stavite manje), l kašičica mlevene slatke paprike, l pola kašičice kima, na vrh kašičice korijandera, so
Priprema:
U činiji srednje veličine pomešajte jednu kašiku ulja, kašičicu soli i sve začine osim peršuna. Pleh obložite papirom za pečenje, meso sa svih strana začinite smesom začina, položite u pleh i pecite 40 do 50 minuta na 200 stepeni. U drugoj činiji napravite salatu od crvenog pasulja, koja će da odstoji dok meso ne bude pečeno i pusti aromu. Dobro procedite pasulj, dodajte peršun, praziluk, sok limete, 3 kašike ulja i so po ukusu. Izvor: Novovsti
Komentari
Komentari