Sastojci koji će vam biti potrebni za švapski lonac sa slaninicom:
750 g šargarepe, 750 g krompira, 500 g crvenog luka, 750 g goveđeg, svinjskog ili ovčjeg mesa, 100 g slanine, voda ili mesni bujon, so, biber, kašičica majorana, 1-2 lista lovora, veza peršuna
Priprema:
Šargarepu i krompir isecite na veće komade, luk na četvrtine, a meso i slaninu na kocke. Prvo ispržite slaninu u dubokom loncu, zatim dodajte šargarepu, preko šargarepe stavite luk, lovor, zatim meso, i na kraju krompir. Ne mešajte, već ređajte kao i svaki drugi lonac (bosanski, na primer). Posolite i sve zalijte vodom ili bujonom i kuvajte oko 1,5 sat. U poslednjih 10 minuta pobiberite jelo, pospite ga majoranom i peršunom. Servirajte u loncu u kojem ste ga kuvali. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari