Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Sutlijaš torta

Sutlijaš torta

Sutlijaš torta

Sutlijaš torta

Sastojci koji će vam biti potrebni:
200 g pti ber keksa, 100 g putera, 500 ml mleka, 100 g pirinča, prstohvat soli, 2 kašičice vanilin šećera, 300 ml slatke pavlake, 8 listova želatina, 300 g jagoda ili drugog voća, 100 g crne čokolade i 2-3 kapi ulja

Priprema:
Keks stavite u plastičnu kesu, izdrobite oklagijom i izmešajte sa otopljenim puterom. Smesu rasporedite na dno kalupa, pritisnite prstima i stavite u frižider. U skuvano mleko dodajte šećer, so, vanilu i pririnač, promešajte, smanjite temperaturu i kuvajte oko 30 minuta. Listove želatina omekšajte u hladnoj vodi, ocedite, dodajte u topli sutlijaš, promešajte i ohladite. Umutite šlag od slatke pavlake i umešajte u sutlijaš. Jagode operite, isecite na tanke kriške i poređajte uz ivicu kalupa. Sipajte pola ohlađenog sutlijaša, stavite kriške jagoda, izručite ostatak pirinča i vratite u frižider. Čokoladu otopite na pari sa 2-3 kapi ulja, prelijte tortu, ukrasite jagodama i servirajte. Izvor: Novovsti


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za sutlijaš tortu


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.