Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Sutlijaš

Sutlijaš

Sutlijaš

Sutlijaš 21 litar mleka
6 kašika pirinča
8 kašika šećera
100 ml vode
15 g putera
so
cimet

Pirinač operite u nekoliko voda, a zatim ga stavite u šerpu i prelijte vodom. Dodajte prstohvat soli i kuvajte na malo jačoj vatri. Kada počne da vri, pustite da pirinač upije vodu, smanjite vatru i sipajte polovinu mleka. Kuvajte na veoma tihoj vatri dok pirinač ne omekša, dolivajući postepeno preostalo mleko. Kada je kuvan, dodajte šećer i puter pa sve dobro promešajte i kuvajte dok se šećer i puter ne rastope. Kada se ohladi, pospite cimetom.

Izvor: Stil magazin

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.