Sastojci koji ce vam biti potrebni:
220 g susama
200 g speltinog brašna
100 g pšeničnog belog brašna
150 g prosenog brašna
½ kesice praška za pecivo
50 g lanenog semena
50 g suncokreta
100 ml piva
100 ml kisele vode
½ šolje ulja
so
Priprema:
Najpre prosejte brašno, a zatim ga pomešajte sa praškom za pecivo, soli i semenkama. U posebnoj posudi pomešajte vlažne sastojke, u ovom slučaju kiselu vodu i ulje, a potom pomešajte ove dve smese. Umesite glatko testo koje se ne lepi za ruke, a po potrebi dodajte još brašna ili vode. Kada ste umesili testo, razvaljajte ga oklagijom i prebacite u pleh u kome ćete peći krekere. Isecite nožem za picu oblike koje želite, a zatim uključite rernu da se dobro zagreje. Pecite krekere oko 15 do 20 minuta na 200 stepeni dok ne porumene. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari