Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Supa s pečenim pilećim mesom

Supa s pečenim pilećim mesom

Supa s pečenim pilećim mesom

Supa s pečenim pilećim mesomKašika maslinovog ulja
2 crna luka srednje veličine, iseckana na kockice
3 šargarepe srednje veličine, sitno iseckane
kašika iseckane majčine dušice
1,4 l pilećeg bujona
300 g pečenog pilećeg mesa (bez kožice i iseckano na sitne delove)
200 g smrznutog graška
3 kašike grčkog jogurta
čen belog luka, usitnjen
sok od jednog limuna

Zagrejte ulje u šerpi, a zatim dodajte crni luk, šargarepu i majčinu dušicu. Pržite sve na umerenoj vatri oko 15 minuta.
U šerpu zatim sipajte pileći bujon i ostavite da provri. Zatim poklopite šerpu i ostavite da struji oko 10 minuta.
Dodajte zatim piletinu i izvadite polovinu mešavine, a zatim je usitnite u blenderu. Izmiksanu supu vratite u ostatak supe, dodajte grašak i začinite po ukusu. Kuvajte oko 5 minuta.
Pomešajte jogurt, iseckan beli luk i sook od limuna Kada supu sipate u činije, umešajte u svaku porciju i malo ove smese s grčkim jogurtom.


Izvor: Stvar Ukusa

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.