500 gr krompira
2 op 3 šargarepe
200 grama graška
200 grama mahuna
1 srednji karfiol
2 do 3 dl kiselog mleka
50 grama mlevenih oraha
1 - 2 dl sosa od paradajza
Od začina dodajte: kurkumu, so, i biber
Oprati povrće. Šargarepe iseckati na štapiće, karfiol razdvojiti na cvetove, mahune na komade dužine 3 do 4 cm, a krompir na kocke od 2 do 3 cm. U lonac u koji može da stane svo povrće staviti vodu na dno (dovoljno je 2 do 3 cm vode).
Prvo staviti šargarepe i mahune da se kuvaju, a nakon oko 5 minuta dodati grašak. Pošto sačekate isto oko 5 minuta dodajte karfiol. Sve kuvati poklopljeno i paziti da na dnu uvek bude malo vode, ali ne previše, jer povrće će pustiti svoju.
Krompir ispeći u rerni ili u dubokom ulju. Kada povrće bude gotovo dodati krompir, i sve posoliti. U zasebnoj posudi pomešajte kiselo mleko, sos od paradajza, orahe (možete dodati i malo šećera). Dodati biber i kurkumu i sve zagrejati uz stalno mešanje, dok se ne sjedini. Pomešati sa povrćem i dodati još vode ili kiselog mleka ako želite čorbastije varivo. Može se ukrasiti listovima peršuna ili korijandera.
Izvor: Sensa

Komentari
Komentari