Sastojci koji će vam biti potrebni za šubarice:
8 jaja 650 g šećera, 20 kašika brašna, 2 kašike kakaa, 8 kašika tople vode, 500 ml mleka, 1 vanilin šećer, 250 g margarina
Priprema:
Dobro umutiti jaja sa 400 g šećera, pa dodati 14 kašika brašna, kakao i toplu vodu. Mutiti dok se ne dobije jednolična smesa, pa peći koru na 200 stepeni u četvrtastom podmazanom plehu posutim brašnom.
Za fil zagrejati mleko i dodati 250 g šećera, pa u malo mleka razmutiti 6 kašika brašna i vanilin šećer. Od ove smese skuvati puding, pa u ohlađenu masu dodati umućen margarin.
Malom čašom vaditi kružiće od kore, svaku iseći na pola i filovati je unutra i spolja, okolo ih uvaljati u kokosovo brašno, a odozgo premazati rastopljenom čokoladom. Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari