Sastojci koji će vam biti potrebni:
250 g šećera, 2 kašike meda, 2 žumanceta, jaje, 250 g brašna, kesica cimeta i malo sode bikarbone
Priprema:
Umutite šećer, med, dva žumanceta i celo jaje. Dodajte brašno, cimet i sodu bikarbonu. Dobro zamesite i od testa razvaljajte koru debljine pola centimetra. Pecite u rerni dok ne porumene.
Kad ste zamesili testo, odlučite kakvog će oblika biti medenjaci i kako ćete ih ukrasiti. Možete se opredeliti za tradicionalne simbole Uskrsa, poput jaja i zečeva, kao i ptičica, koje uvek neodoljivo izgledaju.
Ako ste pomislili da je komplikovano ovako dekorisati kolače, varate se! Izmešajte šećer u prahu i vodu, da bude gusto taman toliko da može da se nanosi špricem, obojite prehrambenom bojom po želji i pustite da vas kreativnost povede! Izvor: Stil magazin
Komentari
Komentari