Sastojci koji će vam biti potrebni:
50 g tofua, konzerva štapića bambusa, 6 kašika susamovog ulja, 3 zgnječena čena belog luka, 1 tikvica srednje veličine, 100 g kikirikija, 2 kašike soja sosa, 150 ml kokosovog mleka, 2 ljute papričice, šaka iseckanog korijandera ili peršuna, biber, so
Priprema:
seckajte tofu na tanke komade. Zagrejte ulje u velikom voku. Pržite tofu dok ne postane braon boje, potom ga izvadite na ubrus da se ocedi. U vok stavite beli luk, štapiće bambusa, na kockice iseckanu tikvicu i kikiriki. Pržite na jakoj vatri dva-tri minuta. Dodajte soja sos i mleko od kokosa, promešajte i ostavite da se krčka još nekoliko minuta. Pre serviranja začinite sitno iseckanom ljutom papričicom, solju i biberom i dodajte prženi tofu. Pospite seckanim korijanderom ili peršunom i poslužite. Izvor: Story.rs
Komentari
Komentari