Spiralna testenina sa paprikom i kobasicom, ukusna i zanimljiva kombinacija za lagani letnji ručak ili večeru
500 g testenina, 1 glavica crvenog luka, 3 crvene paprike iseckane na kocke, 300 g oljuštenih kobasica, 700 g paradajz sosa, 4 kašike maslinovog ulja, pola veze peršuna, so i biber
U kipućoj, posoljenoj vodi skuvajte testenine, potom ocedite i ostavite u šerpi. U velikom, dubokom tiganju zagrejte maslinovo ulje i kratko propržite crni luk. Potom dodajte iseckanu papriku i kobasicu narezanu na kolutove. Pržite desetak minuta, pa umešajte paradajz sos i ostavite da se krčka na umerenoj temperaturi 15-20 minuta.
Gotovu testeninu možete posuti narndanim parmezanom i ukrasiti svežim listićima bosiljka. Jelo servirajte dok je toplo.
Izvor: Lisa
Za priprem ovog jela potrebni su vam šerpa, cediljka za testeninu, duboki tiganj i nož.
Posuđe i kuhinjski pribor
Komentari
Komentari