600 g svinjskog buta
bosiljak
30 g meda
2 kašike senfa
2 kašike maslinovog ulja
3 čena belog luka
80 g dimljene slanine
80 g suvih šljiva
40 g badema
20 g putera
300 g šargarepe
200 g anisa
200 ml biljne pavlake
dodatak za jelo
biber
so
Svinjski but začinite i špikujte slaninom, belim lukom, suvim šljivama i bademima. Iseckajte bosiljak i izmešajte s medom i senfom. But dobro prelijte smesom, stavite u pripremljenu tepsiju i pecite u rerni zagrejanoj na 200 stepeni, 40 minuta. Na puteru kratko prodinstajte kolutove šargarepe, dodajte iseckan anis i dinstajte. Prelijte biljnom pavlakom i nastavite s dinstanjem još 15 minuta. Servirajte špikovani but s prilogom od anisa.
Izvor: Stil magazin

Komentari
Komentari