Sastojci koji će vam biti potrebni:
5 velikih tikvica, so, 2 čena belog luka, 400 grama špageta, maslinovo ulje, parmezan ili neki drugi sir po želji, crni luk po želji
Priprema:
Narendajte tikvice u cediljku obloženu gazom i ostavite u velikoj posudi. Pospite so i sitno iseckani luk i ostavite da odstoji sat vremena. Potom istisnite svu tečnost. Trebalo bi da iscedite oko jedne čaše soka od tikvica. Poparite lagano testenine u slanoj vodi pa procedite.
Sipajte 1/2 šoljice soka od tikvica da provri u isti lonac koji ste koristili da skuvate pastu. Dodajte i pastu i kuvajte dok ne postanu al dente, dodajući povremeno malo soka od tikvice.
Možete ili da dodate testeninu sa sirovim rendanim tikvicama ili ako više volite, ispecite tikvice u tiganju na jakoj vatri sa 2 kašike maslinovog ulja dok ne postanu hrskave i dodajte u pastu. Ako volite crni luk, prpožite ga kratko na ulju dok ne omekša i dobije smeđu boju. Ukoliko želite pospite malo rendanog sira preko paste i poslužite. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari