Glavica luka
čen belog luka
2 crvene paprike
3 kašike maslinovog ulja
400 g nabubrelih sojinih ljuspica
kašičica cimeta
kašičica aleve paprike
1/2 kašičice kima
so, biber
50 g seckanih badema
2 kašike grožđica
100 ml belog vina
500 ml domaćeg kuvanog paradajza
400 g špageta
2 kašike peršuna ili bosiljak za dekoraciju
Iseckati crni i beli luk. Papriku iseći na kockice. Zagrejati ulje i propræiti ljuspice. Dodati crni i beli luk, kao i papriku. Pržiti 15 minuta, posuti cimetom, alevom paprikom, kimom, solju i biberom. Dodati bademe, grožđice, belo vino i paradajz, izmešati i krčkati 5 minuta. Skuvati špagete.
Špagete servirati sa sosom, posute peršunom ili bosiljkom.
Izvor: Stvar Ukusa

Komentari
Komentari