1,5 šolja oštrog brašna
3 kašike kakao praha (nezaslađenog)
1 šoljica šećera
1 kašika sode bikarbone
pola kašike soli
1 kašika alkoholnog sirćeta
1 kašika tečnog ekstrakta vanile
5 kašika biljnog ulja
1 šoljica vode
Uključite rernu na 180 stepeni.
Premažite uljem četvrtasti pleh od 20 centimetara i u njemu pomešajte prvih pet sastojaka.
U smesi napravite tri udubljenja, dve male i jednu veću. U jedno malo udubljenje stavite alkoholno sirće u drugo male udubljebnje ekstrakt vanile i u treću, najveću, biljno ulje.
Sve zalijte s vodom i pomešajte u jednoličnu smesu.
Pecite u rerni oko 35 minuta. Pipnite čačkalicom za proveru – ako je kolač gotov, smesa se ne lepi za čačkalicu. Pripazite samo da ne prepečete kolač.
Ukrasite kolač čokoladnom glazurom.
Izvor: Lisa

Komentari
Komentari