Sastojci koji će vam biti potrebni za testo:
kockica kvasca (42 g)
400 g brašna
200 ml mleka
100 g šećera
50 g putera
prstohvat soli
Za smesu od sira:
6 jaja
1 kg svežeg, manje masnog sira
100 g šećera
kesica vanilin-šećera
malo soka od limuna
100 g listića badema
100 g suvog grožđa
Za puding:
kesica pudinga od vanile
500 ml mleka
80 g šećera
100 g putera
I još:
50 g tečnog putera
50 g šećera
Priprema:
Razmrvite kvasac pa zamesite s brašnom, mlakim mlekom i preostalim sastojcima za testo. Prekrijte pa stavite na toplo mesto da se diže 40 minuta. Pomešajte prašak za puding i 4 kašike mleka. Zakuvajte preostalo mleko, šećer i puter, umešajte prašak, zakuvajte pa ostavite da se ohladi. Zagrejte rernu na 180 stepeni. Razvaljajte testo na limu za pečenje. Odvojte belanca i žumanca od 2 jajeta. Pomešajte žumanca, sveži sir, šećer, vanilin-šećer, sok od limuna, bademe i grožđice. Premažite po testu. Odvojte belanca od žumanaca. Umešajte žumanca u puding. Umutite 6 belanaca u čvrst sneg pa umešajte. Premažite po kremu od sira pa pecite oko 40 minuta. Prelijte tečnim puterom i pospite šećerom. Izvor: Lisa
Komentari
Komentari