Potrebno je:
1,2 kg pilećeg mesa isečenog na manje komade, 6 paprika, 6 paradajza, 1 glavica crnog luka, 1 dl belog vina, maslinovo ulje, pola veze peršuna, so i biber
Priprema:
Paprike operite, očistite od semenki i narežite duguljaste komade. Paradajz operite, oljuštite i narežite na kriške. Crni luk očistite, sitno iseckajte i ispržite u dubokom tiganju sa 6 kašika ulja.
Potom dodajte pileće meso, kratko propržite, prelijte vinom i dinstajte dok vino ne ispari. Umešajte papriku i paradajz, posolite i pobiberite i pržite dok meso i paprika ne omekšaju. Na kraju umešajte sitno seckani peršun, sačekajte da se malo ohladi i poslužite. Izvor: Lisa
Kao prilog uz piletinu možete poslužiti pire od kromira ili kuvan pirinač po želji.
Komentari
Komentari