Sastojci koji će vam biti potrebni:
1 kg jagoda
1,550 kg šećera
Priprema:
Oprane i očišćene jagode ređati u šerpu. Red jagoda, red šećera. Staviti u frižider da odstoji preko noći. Sutradan stavite šerpu na ringlu i podesite najjaču temperaturu. Kad provri, smanjite vatru. Skidajte penu. Nikako ne bi trebalo mešati jer će se na taj način voće raspasti u toku kuvanja. Slatko je gotovo onda kada sirup postane dovoljno gust. Vreme kuvanja zavisi od količine voća. Kada vrhom kašike pređete po slatkom, a ostane gust trag, slatko je gotovo. Skloniti sa ringle, pokriti vlažnom krpom i ostaviti da odstoji oko 30 minuta. Vratiti slatko na ringlu i pustiti da ponovo proključa, zatim ga ponovo pokriti krpom. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi. Slatko sipati u čiste sterilisane tegle i dobro zatvoriti. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari