Potrebno je:
120 g svinjetine
½ kašičice soli
1 kašičica soja sosa
brašno
žumance
1 paradajz
1 crveni luk
sitno naseckan ananas iz kompota
½ šolje slatko – kiselog umaka
zelena i crvena paprika
ulje
Slatko – kiseli umak
1/3 šolje rižinog sirćeta
4 kašike smeđeg šećera
1 kašika kečapa
2 kašičice kukuruznog skroba pomešane sa 4 kašičice vode
1 kašičica soja sosa
Sve sastojke izmešajte i kuvajte dok se ne zgusne
Priprema:
Svinjetinu izrežite na kockice, začinite solju i soja umakom pa pospite brašnom i sve promešajte da se meso obloži brašnom u potpunosti. Nakon toga meso uvaljajte u žumance pa ponovno u brašno i pržite na na tavi da dobiju lepu boju. Paradajz i crveni luk isecite na krupnije komade, a paprike isecite na kockice. Kad je meso pečeno izvadite ga na tanjir a u istu tavu sipajte malo ulja i pržite crveni luk i papriku oko pola minute, dodajte ½ šolje slatko – kiselog umaka i kuvajte još minut. Nakon toga ubacite paradajz i ananas, promešajte pa dodajte meso, izmešajte i poslužite odmah. Izvor:lifepressmagazin.com
Komentari
Komentari