Sigurno je koristite u kuhinji za pravljenje omiljenih jela, ali verovatno niste znali da vam može goditi i za zdravstveno stanje.
Začin od crvene mlevene paprike može vam služiti kao lek, a pripada istoj porodici biljaka kao krompir, paradajz i patlidžan.
Mnoga istraživanja su pokazala da ima mnogo “zdravlja u sebi” i lekovitih prednosti, a najčešće se koristi za prevenciju srčanog udara. Još jedna stvar za koju slatka mlevena crvena paprika može koristiti je zaustavljanje krvarenja.
Kada vam se dogodi takva vrsta neprijatnosti nanesite papriku direktno na mesto krvarenja i pričekate 10-15 sekundi da se zaustavi.
Pobrinite se da ovo praktikujete samo kada su u pitanju mali rezovi i ogrebotine. Ako je rana veća, rastopite kašiku crvene paprike u toploj vodi i popijte. Ona takođe dezinfikuje rez i ranu, a sadrži i vitamine A i C, karotenoid i antioksidante.
Izvor: Stvar Ukusa
Saltku mlevenu papriku čuvajte u staklenim teglama sa metalnim ili vakum poklopcem i dugo će sačuvati svoja svojstva i aromu.
Komentari
Komentari