Sastojci koji će vam biti potrebni:
50 g hladnog putera nasečenog na kockice, plus još malo za podmazivanje kalupa
150 g brašna, plus još malo za posipanje radne površine
kašičica kakaoa u prahu
2 kašičice šećera u prahu
prstohvat soli
žumance
hladna voda
Za krem:
200 g čokolade za kuvanje
25 g omekšalog putera
250 g slatke pavlake
kašičica ruma
Za ukras:
orasi preliveni čokoladom, kakao-prah
Priprema:
Podmažite okrugli kalup za pite. U veliku posudu prosejte brašno, kakao, šećer i so. Dodajte puter i rukama umesite testo. Po potrebi sipajte vode tako da testo bude meko.
Pospite radnu površinu brašnom, razvaljajte testo u krug, potom prebacite u kalup za pečenje. Dobro pritisnite uz rubove, a višak odstranite. Pokrijte papirom za pečenje i preko prekrijte pasuljem.
Stavite u frižider na oko 30 minuta, a u međuvremenu zagrejte rernu na 190 stepeni. Rashlađeno testo stavite u rernu na 15 minuta, zatim odstranite papir i pasulj pa nastavite da pečete još pet minuta.
Na kraju, uz stalno mešanje, rastopite mešavinu čokolade i putera. Dodajte rum. Prelijte krem po testu i ostavite u frižideru oko tri sata. Pospite kakaom i ukrasite orasima prelivenim čokoladom. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari