250 g brašna, 1/2 kašičice praška za pecivo, jaje, 1/4 kašičice soli, 125 g istopljenog putera
Za fil:50 g slanine, 750 g crnog luka, 50 g putera, 3 jajeta, 125 g margarina, so, biber, 1/2 kašičice kima
Brašno, prašak za pecivo, jaja, so, puter u komadima i 2 kašike ledene vode zamesite u glatko testo. Umotajte u celofan i ostavite u frižideru pola sata.
Slaninu sitno isecite, a luk oljuštite i isecite na tanke kolutove. Zagrejte puter, propržite slaninu, pa dodajte luk i pržite ga dok ne dobije zlatnobraon boju. Ostavite da se ohladi.
Rernu zagrejte na 190 stepeni. Okruglu metalnu tepsiju (prečnika 26 cm) podmažite i prekrijte rastanjenim testom.
Jaja umutite s margarinom, začinite solju, biberom i kimom, pomešajte sa slaninom i lukom, pa rasporedite preko testa. Kolač od luka pecite 25-30 minuta i servirajte topao, u tepsiji.
Izvor: Lisa

Komentari
Komentari