Sastojci koji će vam biti potrebniza testo:
250 g maslaca
250 g šećera
4 jajeta
400 g brašna
kesica praška za pecivo
4 kašike mleka
Za ukrašavanje:
375 ml slatke pavlake
kesica vanilin šećera
100 g bobica
Za fil:
180 g bobica šumskog voća (sveže ili zamrznute)
5 žumanaca
200 g šećera u prahu
rendana kora limuna
375 ml slatke pavlake
Priprema:
Zagrejati rernu na 190 stepeni. Nauljiti okvir za kolače (ø 26 cm). Kremasto umutiti maslac i šećer. Dodavati jaja jedno po jedno i mutiti dalje. Izmešati brašno i prašak za pecivo, pa ga dodati u masu, zajedno sa mlekom i sve sjediniti. Testo sipati u okvir i peći oko 30 minuta. Izvaditi testo iz pleha, na rešetku za kolače i ostaviti da se rashladi. Preseći testo dva putapopreko – da se dobiju tri kore.
Oprati i ocediti bobice. Umutiti u metalnoj činijici na pari žumanca i šećer u prahu, da se dobije gusta masa. Skinuti sa pare i mešati da se rashladi. Umutiti slatku pavlaku. U krem od žumanaca dodati slatku pavlaku i bobice. Donju koru staviti na podlogu za torte i premazati polovinom krema. Staviti srednju tortu i premazati ostatkom krema. Poklopiti gornjom korom i tortu staviti u zamrzivač na 6 sati.
Za ukrašavanje umutiti slatku pavlaku i vanilin šeéer i premazati tortu iz friza. Bobice oprati, ocediti i ukrasiti njima tortu.Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari