Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Sladoled sa bobičastim voćem

Sladoled sa bobičastim voćem

500 grama niskokaloričnog jogurta
1 kašičica esencije vanile
1/3 šoljice šećera u prahu
300 grama zamrznutog bobičavog voća (borovnice, maline, jagode ili kupine, po želji)

Izmiksajte u blenderu otoplenje bobice. Izmiksajte u blenderu ili mikserom jogurt, vanilu i šećer sve dok se lepo ne sjedine. Prebaciti smesu u činiju koja može da se stavi u frižider ili zamrzivač.
Dodajte bobice i preostali šećer u prahu u blender. Sipajte 1 šolju smese jogurta i vanile, mutite dok ne postane glatko i pomešano.
Kalupe za sladoled ispunite do jedne trećine mešavinom vanile i jogurta, a zatim ih dopunite voćem.
Promešajte štapićem sadržinu u kalupu, da bi se nakon zamrzavanja stvorio kružni efekat.
Stavite kalupe u zamrzivač na 1 sat, a zatim u svaki sladoled ubacite štapić i vratite u zamrzivač na nekoliko sati ili preko noći dok se potpuno ne zamrznu.
Uklonite sladoled iz kalupa neposredno pre služenja. Ako je sladoled teško ukloniti, zamotajte toplu vlažnu krpu oko kalupa za nekoliko sekundi i oni bi onda trebalo da se lako izvuku.

Izvor: Kuca stil
Foto: freehdwalls.com

Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.