Sastojci koji će vam biti potrebni:
200 ml kokosovog mleka, 200 g maskarpone sira, 3 žumanca, 100 g šećera, 150 g bele čokolade, 50 g mleka u prahu, 50 g kokosa, 1 vanilin šećer, 200 ml slatke pavlake
Priprema:
U šerpicu stavite kokosovo mleko i izmutite sa žumancima i šećerom. Na laganoj vatri kuvajte dok se blago ne zgusne, ali pazite da se ne pojave grudvice. Sklonite s vatre i umiksajte mleko u prahu i belu čokoladu, prethodno otopljenu na pari. Smesu ostavite da se ohladi do sobne temperature. Umutite slatku pavlaku, pa joj dodajte maskarpone sir i kokosovo brašno. U tu smesu umešajte i smesu sa žumancima. Sve lagano izjednačite, pa sipajte u odgovarajuću posudu za zamrzivač i svakih par sati izvadite i promešajte koliko možete dok se ne zaledi. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari