Sastojci koji će vam biti potrebni:
100 g mlečne čokolade, 3 jaja, 150 g šećera, 200 g malina, 1 kesica vanillin šećera, 4 kašike kornfleksa, 250 g neslanog krem sira, 150 ml slatke pavlake
Priprema:
Mikserom umutite jaja sa 50 grama šećera, pa dodajte istopljenu mlečnu čokoladu i trećinu slatke pavlake i umutite u glatku smesu. Izlijte u pleh obložen papirom za pečenje i pecite 15 minuta u zagrejanoj rerni na 150 stepeni. Ispečenu koru zajedno sa papirom zavijte u rolat i ostavite da se na sobnoj temperaturi ohladi. Za to vreme krem sir mikserom umutite s ostatkom šećera i slatke pavlake. Ohlađen rolat odvijte, premažite ga filom (ostavite kašiku fila za premaz rolata), preko pospite sa tri kašike izmrvljenog kornfleksa, odozgo rasporedite maline i pospite ih vanilin šećerom. Uvijte u rolat, premažite preostalim filom i odozgo pospite izmrvljeni kornfleks. Stavite u frižider da se dobro ohladi. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari