Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Sladoled od jabuke i cimeta

Sladoled od jabuke i cimeta

Sladoled od jabuke i cimeta

Sladoled od jabuke i cimeta

Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 šoljice iseckanih jabuka
4 kašike meda
1 kašičica cimeta
sok od pola limuna
2 šoljice mleka
pola šoljice smeđeg šećera
1 šoljica pirinčanog mleka u prahu
1 šoljica crème fraîchea

Crème fraîche:
Na početku napravite crème fraîche tako što ćete pomešati šoljicu pavlake za kuvanje s dve kašike tečnog jogurta. Dobro zatvorite i držite na sobnoj temperaturi 8 do 12 sati ili duže, sve dok se ne zgusne. Zatim umutite mutilicom ili mikserom da se smesa dobro poveže pa je odložite u frižider.

Priprema sladoleda:
Mleko i šećer kuvajte u loncu sve dok se šećer ne otopi. Sklonite s vatre, dodajte mleko u prahu i dobro umutite. Ostavite smesu da se potpuno ohladi. U ohlađenu smesu dodajte crème fraîche i dobro promešajte. Sipajte smesu u posudice ili u veliku posudu i odložite u zamrzivač.
U lonac ubacite iseckane jabuke, cimet, med i limunov sok pa dodajte vodu da pokrije sve sastojke. Kuvajte dok jabuke ne omekšaju. Prebacite smesu u blender i pomešajte sa smesom za sladoled koju ste već pripremili. Sve dobro umiksajte dok smesa ne postane glatka i kremasta a zatim je odložite u zamrzivač. Deo jabuka možete ostaviti i za dekoraciju. Izvor: Sensa


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za sladoled od jabuke i cimeta


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.