Sastojci koji će vam biti potrebni:
2 šoljice iseckanih jabuka
4 kašike meda
1 kašičica cimeta
sok od pola limuna
2 šoljice mleka
pola šoljice smeđeg šećera
1 šoljica pirinčanog mleka u prahu
1 šoljica crème fraîchea
Crème fraîche:
Na početku napravite crème fraîche tako što ćete pomešati šoljicu pavlake za kuvanje s dve kašike tečnog jogurta. Dobro zatvorite i držite na sobnoj temperaturi 8 do 12 sati ili duže, sve dok se ne zgusne. Zatim umutite mutilicom ili mikserom da se smesa dobro poveže pa je odložite u frižider.
Priprema sladoleda:
Mleko i šećer kuvajte u loncu sve dok se šećer ne otopi. Sklonite s vatre, dodajte mleko u prahu i dobro umutite. Ostavite smesu da se potpuno ohladi. U ohlađenu smesu dodajte crème fraîche i dobro promešajte. Sipajte smesu u posudice ili u veliku posudu i odložite u zamrzivač.
U lonac ubacite iseckane jabuke, cimet, med i limunov sok pa dodajte vodu da pokrije sve sastojke. Kuvajte dok jabuke ne omekšaju. Prebacite smesu u blender i pomešajte sa smesom za sladoled koju ste već pripremili. Sve dobro umiksajte dok smesa ne postane glatka i kremasta a zatim je odložite u zamrzivač. Deo jabuka možete ostaviti i za dekoraciju. Izvor: Sensa
Komentari
Komentari