Call centar
  • 0
    Korpa je prazna.

Sladoled od cimeta u toplom sosu od narandže

Sladoled od cimeta u toplom sosu od narandže

Sladoled od cimeta u toplom sosu od narandže

Sladoled od cimeta u toplom sosu od narandže

Za pripremu karamel šećera
1/2 čaše šećera
1/4 čaše vode
2 kašike susama

Za pripremu sosa:
1/2 čaše Sake – alkoholnog pića od pirinča
2 kašike putera
1 kašika smeđeg šećera
1 kašika milerama
1 pomorandža, oljuštena i iseckana na komade

Za pripremu baze:
1 kašika gotovog krem slaodleda od vanile
1 kašika cimeta

Priprema:
Pripremite pleh i obložite ga papirom za pečenje. Za karamel šećer pomešajte šećer sa vodom i otopite na umerenoj vatri. Mešajte dok se šećer ne rastvori i kuvajte na umerenoj temperaturi dok šećer ne porumeni. To će trajati oko četiri minuta, a za to vreme nije potrebno da mešate sirup. Sklonite sa vatre. Dodajte semenke susama i dobro izmešajte. Brzo raširite smesu na pleh. Kada se potpuno ohladi, slomite je na sitne komade.

Priprema sosa:
Za pripremu sosa, dodajte pola čaše Sakea, puter i šećer. Sve sastojke sjedinite i ostavite na vatri do ključanja i sačekajte dok smesa ne ispari oko jedne četvrtine (to će trajati oko pet minuta). Sklonite sa vatre.

Pomešajte sladoled od vanile sa cimetom. Stavite sladoled, a onda - parče pomorandže. Servirajte sladoled preliven toplim sosom i začinjen karamelom. Sladoled možete poslužiti u izdubljenoj kori narandže i dekorisati listićima sveže nane ili bosiljka. Izvor: zenskimagazin.rs


Posuđe i kuhinjski pribor koji će vam biti potrebni za sladoled od cimeta u toplom sosu od narandže


Predlažemo vam:


Komentari

0
Komentara

Pošalji komentar

Imaš na raspolaganju 1000 karaktera

Komentari

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa, pružanje funkcija društvenih medija i analiziranje saobraćaja.
Koristimo kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa.