Škarpina u senf sosu-sastojci koji će vam biti potrebni:
1 glavica luka
2 šargarepe
začin od suvog povrća
2 lista lovora
morska so
nekoliko zrna bibera
4 veća komada škarpine
200 g šampinjona
200 g krem sira
3 kašike gustina
4 kašike senfa
malo meda
Priprema:
Oljuštiti luk i šargarepu pa iseći na krupno. Šamopinjone iseći na listiće. Prokuvati vodu, lovor, so, zrna bibera, luk, šargarepu i suvi začin od povrća. Krčkati 10 minuta na blagoj temperaturi.
Filete ribe proprati, posušiti kuhinjskom krpom i ubaciti u supu da se krčkaju oko 12–15 minuta. Izvaditi ribu, a supicu procediti. U dubljem tiganju propržiti šampinjone nekoliko minuta. Umešati krem sir u proceđenu supicu od ribe i prokuvati. Kad se sir rastopi, umešati razmućeni gustin i senf. Začiniti sa malo meda, soli i bibera, po ukusu. Izmešati sa šampinjonima. Servirati ribu u sosu, ukrašenu po želji kriškama limete ili limuna. Kao prilog, može da se posluži grilovano povrće. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari