Za testo : 2 dl vode , 1 kašika ulja , 1/4 kockice kvasca , malo soli , brašna koliko je potrebno da se dobije mekše testo
Za fil : 2 dl kisele pavlake , 100 g šunke , 200 g mariniranih šampinjona , 150 g rendanog trapista , sos za picu , origano
Od sastojaka za testo umesite dan ranije mekše testo, pa ga ostavite da narasta preko noći u frižideru. Sutradan podelite testo na dva dela pa napravite dve kugle i vratite ih još malo u frižider da narastu, a onda svaku razvijte na veličinu velikog tanjira i prebacite u pleh koji ste posuli brašnom. Stavite testo u rernu zagrejanu na 220 stepeni i pecite dok se ne naduva, a onda odmah vadite i nožem odrežite poklopac. Testo treba da bude bledo, da se kasnije ne bi prepeklo. Donji deo testa premažite sosom za picu, odozgo stavite pavlaku, komadiće šunke, pečurke i kačkavalj. Pritisnite poklopcem od testa dobro da bi se i gornja kora u toku pečenja natopila i bila mekana. Pecite da se sir istopi, isecite i poslužite.
Izvor: Blic Žena

Komentari
Komentari