Sastojci koji će vam biti potrebni:
100 g pirinča
so
2 ljute papričice (za one koji ne vole ljuto može 1 obična praprika)
300 g svinjskog fileta
malo cimeta
500 g brokolija
2 kašike susamovog ulja
kašika susama
400 g šampinjona
2 kašike soja sosa
Priprema:
Staviti pirinač da se kuva. Za to vreme očistiti papričice od semenki i iseći ih na tanke tračice. Meso iseći na kockice, posoliti ga i začiniti cimetom. Brokoli iscepkati na cvetove.
Zagrejati ulje u voku ili velikom tiganju (ne teflonskom), dodati papričice i susam. Ubaciti kockice mesa i pržiti uz mešanje. Dodati očišćene i iseckane šampinjone. Dodati i brokoli, malo vode i soja sos. Krčkati oko 8 minuta. Začiniti po želji sa još soja sosa. Izvor: Stvar Ukusa
Komentari
Komentari