Sastojci savršene princes krofne:
250 ml vode
125 grama margarina ili putera
150 grama oštrog brašna
prašak za pecivo (12-13 grama)
2 kašičice šećera
4 jaja
šećer u prahu
Sastojci za fil:
500 ml mleka
jedan puding od vanile
2 kašičice ekstrakta od vanile
3 jaja
6 kašika sećera
4 kašike gustina
100 grama putera
Priprema
Krofne: Stavite vodu, margarin i šećer da proključaju, pomešajte brašno sa praškom za pecivo i ostavite da se testo ohladi. U hladno testo dodajte jedno po jedno jaje, muteći mikserom. Od testa (špricem ili ručno, kašikom, a možete i kroz plastičnu kesu kojoj ste odsekli jedan ćošak) pravite krofne u plehu na koji ste stavili papir za pečenje. Rernu obavezno zagrejte na 250 stepeni, pleh ubacite nisko u rernu i pecite krofne na 250 stepeni 14 minuta, pa na 150 stepeni još 20 minuta. Nemojte otvarati rernu dok se krofne peku. Ohlađene krofne punite filom i pospite sećerom u prahu.
Fil: Umutite jaja i šećer, dodajte ekstrakt od vanile, puding od vanile, gustin i 200 ml mleka. Preostalih 300 ml mleka stavite na umerenu vatru. Kad proključa, dodajte umućenu smesu i skuvajte je kao puding. Ohladite krem i umutite ga sa puterom. Filujte krofne ručno ili pomoću šprica. Izvor: minimagazin.info Izvor: b92
Komentari
Komentari