Sastojci koji će vam biti potrebni:
20 listova kiselog kupusa, 1 glavica crnog luka, 1 struk belog dela praziluka, 1 veća šargarepa, 1 veći krompir, 1 jabuka, 1/2 šolje seckanih oraha, 1 šolja barenog pirinča, 50 g suvog grožđa, so, mešavina suvih začina, biber, ulje, 1 šolja vode
Priprema:
Na ulju propržite seckani crni luk i praziluk, pa dodajte seckanu šargarepu, krompir i jabuku, posolite i dinstajte još pet minuta. Dodajte seckane orahe, suvo grožđe i dinstajte još nekoliko minuta. Skinite sa ringle, pa dodajte pirinač i začinite biberom i začinom. Napravite sarmice i slažite u pekač ili dublju šerpu sa poklopcem, koju ste prethodno malo nauljili i na dno stavili listove kupusa. Prelijte s vodom i dva decilitra ulja, pa stavite u rernu na 220 stepeni oko sat vremena. Izvor: Blic Žena
Komentari
Komentari